Back to Question Center
0

Semalt: Utelukkelse av spam

1 answers:

Hvis du logget deg på Google Analytics-kontoen og observerte en plutselig stigning i økter, er sjansene at bots og henvisningspost har rammet nettstedet ditt. På et glimt kan du føle at det vil gi deg salg og kundeemner, men når du ser nærmere på en kilde til øktene, får du en ide om hvor trafikken kommer fra. Spambots er hovedsakelig ansvarlig for lavkvalitets nettstedstrafikk . Jack Miller, Semalt Senior Customer Success Manager, sier at de siste årene har flere og flere webansvarlige klaget over at henvisende spambots kryper gjennom sine nettsteder, og det ser ut til at de virkelige personene har besøkt nettsidene dine. Den svarte hatten SEO og negative spambots kan skjelne Google Analytics-dataene dine i et stort antall. Videre vises disse bots da de besøkte nettstedet ditt flere ganger, men studsfrekvensen er 100%. Du får ingen positive data, og nettstedets rangering begynner å synke hver dag.

Hva er en Spam Bot?

Bots er automatiserte programmer som har mulighet til å utføre handlinger uten noen manuell inngang. En bot er ansvarlig for å utføre en rekke jobber som en ekte person kan fullføre innen timer, dager og uker for å fullføre. Bots tar bare noen få sekunder for å utføre flere oppgaver om gangen og er opprettet for å besøke nettstedet ditt unaturlig.

Forskjellen mellom ulovlige og legitime bots

De legitime eller ekte bots tilhører søkemotorer som Bing, Yahoo og Google. De kan indeksere nettstedet ditt og viser opp alle sidene i søkemotorens resultater. Disse botsene vil ikke skade nettstedet ditt på noen måte, mens uekte bots er ment å skade nettstedet ditt. Det ser ut til at de besøker nettstedet ditt, og kan gi deg mange visninger, men de er ikke nettstedvennlige og kalles som negative bots. De vanligste og berømte spam-referansebotsene er event-tracking.com, gratis-del-knapper. com, social-buttons.com, darodar.com, og get-free-traffic-now.com.

Det er noen variasjoner rundt disse nettstedene, og deres nettadresser vises automatisk i Google Analytics-kontoene. Hvis du følger nettadressene dine for å vite mer om disse selskapene og deres reklamepakker, er sjansene for at de vil skade nettstedet ditt. Hvis du for eksempel ser en henvisningspost (se-din-website-here.com) i Google Analytics-kontoen, bør du fjerne den så snart som mulig.

Hvordan blokkere spambots i Google Analytics-kontoen din?

Nesten alle spam henvisning nettsteder er store lovbrytere og bør bli kvitt så snart som mulig. Hvis du kommer over en ny henvisningspost i Google Analytics-kontoen din, bør du filtrere den ut, men ulempen med denne prosedyren er at de dårlige roboten vil fortsette å besøke nettstedet ditt igjen og igjen. Det betyr at de vil ta opp serverens ressurser og påvirke lastingshastigheten til nettstedet ditt. Det er imidlertid mulig å bruke .htaccess-filen for å blokkere alle nettsøppelene. Det er verdt å si at .htaccess-filen er en kraftig måte å blokkere et helt mistenkelig nettsted på.

Det første trinnet er å sette inn en bestemt kode i .htaccess-filen. Hvis denne filen ikke fungerer, bør du laste opp en ny .htaccess-fil til roten til domenet. En annen rask og enkel måte å fikse spam bot på, er å opprette avanserte filtre i Google Analytics-kontoen din. Logg inn på kontoen din og klikk på fanen Admin. Fra dette bør du gå til alternativet Opprett ny visning, og under delen Navnet på rapporteringsvisning, vil du se en Spam Free-knapp. Her må du klikke på alternativet Nytt filter og ikke glem å nevne filteret.

November 26, 2017
Semalt: Utelukkelse av spam
Reply