Back to Question Center
0

Semalt Expert: Hva er Darodar?

1 answers:

Før du leser denne artikkelen, kontroller du loggfilene for webområdetrafikk i Google Analytics. Se på topphenvisninger og se om du kan se noen oppføringer med 'Darodar.com' '. Hvis det er til stede, spør du sannsynligvis deg selv: "Hva er Darodar?"

Hva er Darodar?

Darodar-nettsiden viser at det er et selskap som tilbyr SEO-tjenester. Artem Abgarian, den Semalt Senior Customer Success Manager, sier at opprinnelsen til Darodar ikke er nettopp kjent. Forskere vet sikkert at Darodar bruker edderkopper til å generere trafikk, ignorerer robots.txt-derivatene, og det gir ingen fordeler.

Darodar har posisjonert seg selv hvor det for tiden er ved å bruke disse indekseringsbotsene for å trekke oppmerksomhet. De sørger for å krype så mange nettsteder som mulig, og la et spor i trafikkrapporter for nysgjerrige admins finne. Interessert i å vite hvor trafikken kommer fra, besøker admins Darodar nettsiden der de ser SEO verdi proposisjonen og et tilbud om å registrere seg med dem. Ingen vet om selskapet er legitimt eller ikke. Det faktum at det bruker brute kraft til å gjennomsøke nettsteder uten å vurdere reglene i robots.txt, gir stor bekymring. Imidlertid hevder de også at de kan avvise noen som ber om fjerning fra indeksen. Sannheten i denne uttalelsen er ennå ikke bekreftet.

Ulemper av Darodar Indeksering av nettstedet ditt

1. Skewed Data Analytics

En av implikasjonene som Darodar besøker et nettsted er det som blir registrert i trafikkloggene. Problemet med dette er at det skyver av en gyldig henvisningskilde til listen, og det er ikke lett å forklare for et executive-team hvorfor Darodar vises på analyserapporten.

Darodar påvirker også nettstedets avvisningshastighet. Siden Darodar-bots besøker en enkelt side om gangen, skar deres handlinger sprettfrekvensene til et høyere tall.

Dataanalyser og sporingsprogrammer kan bidra til å filtrere ut uønsket trafikk. Du kan filtrere ut Darodar fra Google Analytics. Ved å bruke et filter, vil Darodar ikke lenger vises i rapportene dine. Gå til Admin, og velg deretter filterverktøyet du vil bruke under visningen / profilen.

2. Båndbreddekostnad

Når Darodar-robotsøkeprogrammet stiller forespørsler til nettstedet, strømmer data frem og tilbake fra serveren. Det kan bli kostbart, spesielt hvis serveren kjører med begrenset båndbredde. De store volumene av trafikk de Darodar genererer, kunne legge opp veldig fort.

Den beste måten å blokkere Darodar på er å bruke robots.txt som det vanligvis ignorerer. Det er også vanskelig å blokkere domenet ved hjelp av htaccess-direktiver eller lignende tilnærminger, siden det bruker flere steder for å generere trafikk. Det andre alternativet er å implementere en blokk på servernivå som kan ha alvorlige implikasjoner på serverytelsen og derfor ikke anbefales.

Hvor går du herfra?

Hvis Darodar ikke vises i trafikkloggene, bare ignorere dem for nå. Hvis du ser en spike i båndbreddeavgifter, eller du bare ønsker å eliminere dem fra rapportene dine, be om å bli avnotert fra indeksering. Hvis det ikke virker, bruk da noen serverbaserte regler som nekter tilgang fra noen aktivitet fra Darodar.com.

November 26, 2017
Semalt Expert: Hva er Darodar?
Reply