Back to Question Center
0

Optimaliser søkeordets tetthet med ekspert fra Semalt, Natalia Khachaturyan

1 answers:

Nøkkelord forårsake mye forvirring til bedriftseiere, og derfor kan noen av dem være skeptiske til å starte SEO. For tiden er det en flux av selskaper som hevder å tilby tjenester som kan få et nettsted til toppen av Google-resultatene. Slike spørsmål som en av dem ligger og hvilken ikke er, eller om du investerer i SEO, er det riktige valget som er bundet til å oppstå. I denne forbindelse tilbyr Content Strategist for Semalt , Natalia Khachaturyan, en enkel løsning på det fremhevede problemet:

De fleste misforstår ofte bruken av søkeord i SEO

Matt Cutts forklarte i 2009 at Google ikke lenger brukte søkeord som en del av søkealgoritmen. Til tross for denne advarselen har folk fortsatt å ha denne misforståelsen at søkeord er avgjørende for deres SEO. De fortsetter å bruke søkeordmeta-taggen til tross for at Google.com ser bort fra dem helt.

Keyword stuffing

Da SEO fortsatt var i spedbarnsfasen, var det blant problemene som søkemotorene prøvde å takle, å søke på søkeord. I utgangspunktet kunne søkemotorer bare fokusere på faktorene på siden før de ble sofistikert nok til å håndtere off-side faktorer som bruk av tilbakekoblinger . Nøkkelordene var blant de faktorer på siden som webutviklere ville plassere i baksiden av et nettsted ved hjelp av et søkeord metatag.

Taktikken ble raskt misbrukt av en aktivitet som kalles søkeordfylling. Keyword stuffing er en av de mange SEO triksene som brukes som Black Hat taktikk. Mange fikk vind av hvordan de kunne utgjøre mange søkeord (hvorav noen var irrelevante) i taggen for å manipulere informasjonssynlighet. Brukere kunne ikke se disse søkeordene, men det førte til levering av villedende og unøyaktige søkeresultater.

Googles svar var å se bort fra metakoden under webindeksering helt og har fortsatt å gjøre dette klart. Så mye som folk tenker på dette som en myte, er sannheten i saken at Google ikke lenger bruker søkeordmetakoder i sitt websøk.

Hvis Google ignorerer metataggen, betyr det at søkeordfylling ikke vil skade nettsiden?

I motsetning til popular tro, gjør søkeordfylling skade nettsiden. Så mye som søkeordfylling gir ingen SEO-verdi, øker det sjansene for ikke rangering i det hele tatt. Google har funnet en måte å søke etter andre former for søkeordfylling.

Cutts bekreftet at utgivelsen av penguinalgoritmen i 2012 faktisk ville redusere rangeringene til disse nettstedene som antas å være i strid med Googles eksisterende kvalitetsretningslinjer. En av Googles retningslinjer som lenge har vært på plass, er å unngå søkeordfylling. Det står 'Ikke last inn sider med irrelevante søkeord.'

Det antyder at til tross for at Google ikke bruker nøkkelordet for SEO, er det algoritmer som fortsatt ser etter problemer med fylling og manipulering.

Andre svarte hattemetoder inkluderer:

  • Usynlig tekst. Mange spammere legger inn søkeord i teksten ved å matche sine farger med sidebakgrunnen. Tanken bak dette er å skjule disse søkeordene fra de menneskelige øynene, men ikke fra søkemotorene. Gjennom dette håper spammere å øke sin relevans på søkerangeringen uten å endre nettstedets utseende.
  • Skjult tekst og lenker. Annet skjul tekst bak bilder eller bruk Cascading Style Sheet som et alternativ til søkeordfylling. De bruker koder som gjør det mulig å skjule dem i den respektive nettleseren, men å holde dem lesbare til søkemotorene
  • Søkeordstopping utenfor søkeordmeta-taggen. Selv om du bruker overordnede søkeord i andre tagger på nettstedet, kan det få negative effekter på nettstedet, i stedet for å forbedre rangeringen. Sett alltid en balanse mellom å skrive for et menneske og søkemotoren, og sørg for at alt innhold leses naturlig.
  • Dupliseringsmerking. Avser når brukeren kopierer titler og metabeskrivelser over hele nettstedet. Google ser ikke dette som gjentatt innhold og antar at det er relevant. I stedet behandler det det som duplisert innhold og filtrerer det dermed ut av søkeresultatet.

Hvor går vi herfra?

En god tilnærming til SEO er mangesidig. Men alt kommer ned til å fokusere tungt på innholdet og relevansen. Folk må endre måten de nærmer seg SEO og skifte fra å bruke søkeord til søkeord.

November 26, 2017
Optimaliser søkeordets tetthet med ekspert fra Semalt, Natalia Khachaturyan
Reply