Back to Question Center
0

Den Semalt Islamabad Expert: Darodar Henvisning Trafikk I Google Analytics Statistikker

1 answers:

I desember 2013 ble en ny fantomwebside identifisert som Darodar rose for å irritere webutviklere over hele Internett. Mange utviklere fant denne botten i deres Google Analytics-rapporter under refererertrafikkunderdelen. Ved å vises der, påvirker det dine GA-data fordi det gjør det som om nettstedet ditt mottok en økning i trafikken. Dette er ikke det eneste problemet som Darodar presenterer. Realiseringen av at et mistenkelig nettsted forstyrrer dataene dine, er like forferdelig.

Sohail Sadiq, en ledende spesialist fra Semalt , gir her noen nyttige øvelser i denne forbindelse.

Hvordan Darodar ødelegger ditt nettsted statistikk

Darodar referrer trafikken som du ser i din webanalyse er ikke ekte trafikk. Deres crawler rammer bare nettstedet ditt når du samler webdata (deres grunner til å samle webdata inviterer til mistanke). Darodar interferens påvirker ditt nettsted engasjement og konverteringsstatistikk negativt. Dette skyldes at det bidrar til generering av falsk statistikk av totalt antall besøk, avkastningsfrekvensen, sidene per besøk og konverteringsfrekvensen.

Det er noen vanskeligheter med å håndtere Darodar-crawler. Mange webmastere har blitt forvirret av nettstedet og lagt ut sine utbrudd på nettet. En av de berørte individer postet CEASE og DESIST varselet de forsynte nettstedet for å hindre dem fra å krype deres nettsted.

Redsel blant berørte nettbrukere er forståelig gitt at det er ulike konkrete grunner til å mistenke Darodar-aktiviteter. For det første ble domenet registrert i bare ett år - minimum kreves for registrering. Mange falske nettsteder viser denne egenskapen. For det andre mangler Darodar-området en sikker SSL-tilkobling. Og for det tredje har nettstedet til hensikt å selge en tjeneste som allerede er gratis på nettet; gi webanalyse for bedrifter.

Hvordan kan du blokkere Darodar?

Du kan opprette en egendefinert visning for å fjerne de villedende Darodar-robotsøkedataene fra dine GA-rapporter. En annen metode innebærer å skape et avansert segment. Dette er de to vanligste måtene å håndtere med Darodar, men webutviklere har kommet opp med ulike løsninger for det samme.

Noen bruker en hvitliste Robots.txt når de føler at bots tar opp betydelig del av deres serverressurser. Mange bots adlyder robot.txts-direktiver. Den eneste bekymringen for denne metoden er at du må huske å inkludere alle dine viktige robotsøkeprogrammer i hvitelisten din.

Du kan også bruke en brannmur for å holde av roboter som ikke overholder robots.txt-direktiver. Denne metoden kan drastisk redusere mengden ressurser som er tilgang til og brukt av spambots, inkludert Darodar.

Andre utviklere foreslår å blokkere Darodar referrer trafikk gjennom .htaccess filen og gir en enkel grunn til det. Grunnen kan være en klar som "Darodar.com bør unngås fordi det er mye mistanke om deres grunn til å hente data på nettet".

Internett er fortsatt fullt av klager mot Darodar, men på grunn av den dårlige pressen går nettstedets rykte raskt ned. Det er sannsynlig at nettstedets eiere eller ledere kan etter hvert endre sin robotsøkeprogram. Men for nå bør du gjøre alt du kan for å hindre Darodar fra å ødelegge Google Analytics-innsiktene dine.

November 26, 2017
Den Semalt Islamabad Expert: Darodar Henvisning Trafikk I Google Analytics Statistikker
Reply